Gegrilleerde Bakharing met Gebakken Krielaardappelen

home > recepten-uit-belgie > Gegrilleerde Bakharing met Gebakken Krielaardappelen

De barbecue aansteken. De aardappelen in kokend water doen, het water weer aan de kook brengen, zout toevoegen en de aardappelen tien minuten koken. Afgieten en laten afkoelen.
De uien pellen, grof snijden en aanstoven in boter op een zacht vuur met peper, zout en laurier.

Intussen de bakharingen schoonmaken, openplooien en de graat verwijderen.

Na 15 minuten stoven de azijn bij de uien gieten en laten verdampen.

De bakharingen aan beide zijden grillen op de barbecue als alle vuur is verdwenen en de houtskool wit ziet van de as.

Intussen de krielaardappelen bakken in boter en olie, af en toe omscheppen.

Een groene sla bereiden van de kropsla en mayonaise. De haringen serveren met de uiensaus, de aardappelen en de sla.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

1,5 kg geschilde krielaardappelen
zout
2 grote Spaanse uien
50 g boter
peper van de molen
2 blaadjes laurier
4 bakharingen
5 cl dragonazijn
2 eetl. olijfolie
1 eetl. boter
kropsla
mayonaise