Gepaneerde Varkenskoteletten met Kappertjessaus

home > recepten-uit-belgie > Gepaneerde Varkenskoteletten met Kappertjessaus

Klop de twee eieren met peper en zout.

Kruid de varkenskoteletten, haal ze langs kanten eerst door de bloem, dan door de geklopte eieren en tenslotte door het paneermeel. Verhit de olie in een grote pan; laat er de gepaneerde koteletten in braden op een matig vuur, zodat ze de tijd hebben om ook binnenin gaar te worden.

Laat veertig gram boter smelten in een steelpannetje; strooi er veertig gram bloem over en meng goed met de klopper. Voeg er langzaam vier deciliter bouillon bij (water + bouillonblokje), al kloppend. Doe er ook de room, peper en zout bij. Laten indikken op een zacht vuurtje.

Wanneer de koteletten gaar zijn, ze laten uitlekken op keukenpapier. De saus van het vuur nemen en de eidooier door mengen. Flink kloppen. Voeg ook de kappertjes en een scheutje citroensap toe.

Onverwijld opdienen, met gebakken aardappelen en salade. Voorzie een citroen om er de koteletten aan tafel mee te besprenkelen.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

4 varkenskoteletten
2 hele eieren + 1 dooier
1 bord bloem
40 g bloem
1 bord paneermeel
1 dl arachideolie
40 g boter
1 blokje gevogeltebouillon
1 dl room
30 g kappertjes
2 citroenen
peper en zout