Hoevekip met Frambozenazijn

home > recepten-uit-belgie > Hoevekip met Frambozenazijn

Snijd de kip in stukken en laat ze met 50 gr boter in een braadpan opkomen. Wacht met het klaarmaken van de saus tot de kip bijna gaar is. Neem ze uit de pan, verwijder het teveel aan vet en giet de frambozenazijn in de pan. Laat de azijn uitkoken, zodat het zuur verdwijnt en alleen het aroma overblijft, terwijl u de bodem van de pan goed afschraapt.
Giet er nu de wijn bij, laat hem 5 minuten koken, voeg de kip weer toe en laat ze gaar worden.

Neem de stukken uit de pan, zeef het braadvocht en klop er resterende 100 gram boter door.

Giet de saus over de kip, garneer met de frambozen en dien op met aardappeltjes en peterselie.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

1 grote hoevekip
2 dl Riesling d’Alsace
1/2 dl frambozenazijn
150 g boter
zout, peper
250 g frambozen