Konijn met Krieken op Vlaamse Wijze

home > recepten-uit-belgie > Konijn met Krieken op Vlaamse Wijze

Het konijn in stukken snijden en spaarzaam kruiden met peper en zout.

In een sudderpot de reuzel verhitten en er de uien in laten kleuren. Het konijn rondom laten bruinen en bestrooien met de bloem. Goed mengen en het vlees overgieten met het kriekenbier tot het mooi onder staat. Een vleugje nootmuskaat toevoegen evenals de bruine suiker. Met het deksel op de pan 1 uur laten sudderen. Intussen de krieken ontpitten en 10 minuten voor het einde van de kooktijd bij het konijn voegen.

Nog controleren op smaak en de jenever toevoegen. Opdienen met gebakken aardappels.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

1 konijn van 1,5 kilo
2 grote uien, grof gesneden
500 g krieken
1/2 fles kriekenbier
1 ruime eetlepel reuzel
1 ruime eetl. bruine suiker
2 eetl. bloem
2 eetl. jenever
nootmuskaat
zout en peper van de molen