Konijnenbouten met coulis van prei

home > recepten-uit-belgie > Konijnenbouten met coulis van prei

Wrijf de konijnenbouten in met peper en zout. Verhit de boter en laat daarin op hoog vuur de konijnenbouten flink kleuren. Draai het vuur lager en bak de konijnenbouten helemaal gaar.
Smelt intussen in een andere pan een klontje boter en stoof daarin de gehakte ui met de gesnipperde knoflook en de gewassen kleingesneden preiwitten. Kruid met peper en zout en overgiet met de fond. Laat helemaal gaar stoven en pureer vervolgens met de mixer. Het mengsel mag nog redelijk grof zijn. Roer er vervolgens de verse room door en laat indikken op hoog vuur.
Schik de konijnenbouten op warme borden en overgiet met de coulis van prei.
Serveer met luchtige aardappelpuree.





Ingrediënten voor 4 personen

Coulis is een (dunne) puree van groenten of schaaldieren. Vruchtencoulis is een saus van gepureerde verse vruchten.

Nodig voor 4 personen:
6 dikke preiwitten – 4 konijnenbouten – zout en peper – 150 g boter – 2 uien – 1 teentje knoflook – 1 dl konijnen- of kippenfond – 2 dl verse room