Omelet met platte Peterselie en Aspergepunten

home > recepten-uit-belgie > Omelet met platte Peterselie en Aspergepunten

Verwarm een smeedijzeren pan lichtjes voor en doe er de boter in. Klop intussen de eieren met het zout en de nootmuskaat.

Kook de asperges gaar en snijd ze, gerekend vanaf de kop, af op 7 cm lengte (de rest kunt u bijvoorbeeld gebruiken voor een asperge-velouté). Was de peterselie en snijd ze grof. Stort de eieren in de pan en meng ze met twee vorken onder voortdurend schudden met de pan. Voeg er de asperges en de peterselie aan toe en rol dan de omelet op met behulp van de vorken. Schud de omelet even op en draai ze om op een voorverwarmde en beboterde schotel.

Serveer de omelet onmiddellijk op verwarmde borden. De omelet moet vast zijn aan de buitenkant en romig binnenin.

Guy van Cauteren suggereert bij deze omelet een fris pintje wit bier van Hoegaarden of een fruitige Pinot Blanc uit de Elzas, bijvoorbeeld een Cuvée du Printemps van Josmeyer.





Ingrediënten voor 4 personen

Eiergerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

9 verse eieren
2 pakken Belgische fijne soepasperges
1 bosje platte peterselie
1 eetl. boter
nootmuskaat en zout