Varkensfiletlappen met pruimen en bier

home > recepten-uit-belgie > Varkensfiletlappen met pruimen en bier

Pel de ui en snijd deze in ringen. Snijd de pruneaux in stukjes.
Wrijf het vlees in met zout, peper en kaneel. Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees in ca. 5 minuten bruin.
Voeg de ui toe en bak de ringen ca. 2 minuten mee. Roer de stukjes pruneaux, de tijm en het bier door het bakvet. Breng het geheel aan de kook en laat het gerecht nog ca. 2 minuten sudderen.
Lekker met aardappelen en bloemkool.





Ingrediënten voor 4 personen

De Belgen koken graag met bier. Ze hebben dan ook de keuze uit tal van speciale biersoorten. Kies voor dit recept een echt Belgisch bier. Bijvoorbeeld Trappistenbier, Dubbel of Tripel.
De varkenslappen met pruimen combineren ook uitstekend met het iets zoete Kriek Lambiek. Dit is een Belgisch bier met kersenaroma.

Voor 4 personen:
1 ui – 8 pruneaux – 4 varkensfiletlappen – zout en versgemalen zwarte peper – 1 theelepel kaneel – 40 g boter – 1 theelepel tijm – 2 dl Belgisch bier