Waalse Fondue

home > recepten-uit-belgie > Waalse Fondue

Rasp de kaas, wrijf een vuurvaste schaal in met de knoflook. Doe eerst de kaas en daarna het bier in de schaal. Peper flink. Smelt de kaas langzaam, al roerend met een houten lepel zodat de massa homogeen wordt.

Snijd de baguettes in plakken. Als de kaas gesmolten is, leng dan het aardappelmeel aan met de melk en voeg het er bij om de fondue te binden. Zet de schaal op een rechaud en serveer het brood. Nu kan iedere gast zijn brood al draaiende in de fondue dopen.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

5 dl. Saisonbier
vier stokbroden
600 g bij het bier passende kazen (Breugelkaas belegen, Princ’ Jean affin, Floreffe, Pere Joseph, Passendale)
een teentje knoflook
peper
1 eetl. aardappelmeel
2 eetl. melk.