Wafels met ...

home > recepten-uit-belgie > Wafels met ...

Klop de boter met de suiker en het zout schuimig. Roer de eieren er een voor een doorheen. Roer de helft van de melk er beetje bij beetje door. Meng het bakpoeder door de bloem en zeef het boven het eimengsel. Spatel de bloem er doorheen en schenk de rest van de melk al roerend bij het beslag.
Laat het wafelijzer warm worden; bestrijk het met boter en giet er een laagje deeg in. Sluit het ijzer en bak de wafels aan beide kanten goudbruin.
Voor het beleggen van de wafels:

wafels met …:

vanille-ijs en pecannoten Leg op elke wafel een bolletje vanille-ijs. Schep een lepel vloeibare honing over het ijs en garneer met fijngehakte geroosterde pecannoten (of walnoten).

mango en kokosroom Schil een mango en snijd het vruchtvlees in reepjes. Klop 125 ml slagroom stijf met 20 g suiker. Spatel er 5 eetlepels kokos door.
Leg op elke wafel een paar reepjes mango en schep er 3 eetlepels kokosslagroom over. Garneer met een schijfje limoen.

citroensorbet, druiven en lemoncurd Leg op elke wafel een bolletje citroensorbet en 3 ontpitte gele druiven. Schep er een eetlepel lemoncurd (Robertson’s) overheen en garneer met een paar dunne reepjes citroenschil.

chocolademousse en kersen Beleg elke wafel met 2 eetlepels chocolademousse. Garneer met 3 kersen en een eetlepel geraspte witte chocolade.

cappucinoroomkaas Los 1 eetlepel cappucinopoeder en 2 eetlepels suiker op in 1 eetlepel heet water. Meng dit door 1/2 pakje MonChou. Verdeel het mengsel over de wafels en garneer royaal met chocolade-koffieboontjes.

blauwe bessencompote en anijsroom Breng 50 ml water een de kook en los er 50 g suiker in op. Voeg 200 g blauwe bessen toe en kook alles nog 10 minuten. Laat de compote afkoelen. Sla 125 ml slagroom stijf met 20 g verkruimelde anijsblokjes.
Schep op elke wafel 2 flinke eetlepels compote en een dot slagroom. Garneer met enkele overgebleven blauwe bessen.

custard en bramen Maak 1/2 liter custardvla volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de custard afkoelen en spatel er 100 ml stijfgeslagen slagroom door.
Schep op elke wafel royaal custard en garneer met 6 bramen en een plakje sterrenvrucht.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 12-15 wafels:
300 g bloem – 1/2 liter melk – snufje zout – 75 g witte basterdsuiker – 100 g boter – 2 eieren – 10 g bakpoeder