Zuiderse kipragout

home > recepten-uit-belgie > Zuiderse kipragout

Pel de uien en hak ze grof. Was de aubergines en snijd ze in blokjes, bestrooi die met zout en laat ze even rusten. Maak de paprika’s schoon, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd ze in blokjes. Was de courgette en snijd ze in blokjes. Snijd de kipfilet in reepjes. Ontvel de tomaten, snijd ze in vieren en haal de pitjes eruit.
Laat de kipreepjes aanfruiten in de hete boter. Neem ze uit de pan. Dep de aubergines droog en doe ze samen met de paprika’s, uien en courgette in de boter. Laat kort aanfruiten. Kruid met peper, zout, tijm en rozemarijn. Giet er de bouillon over. Voeg de kipreepjes toe en laat onder deksel nog 15 minuten sudderen. Voeg er de laatste 5 minuten de tomaten bij. Bijkruiden en opdienen.





Ingrediënten voor 4 personen

750 g kipfilet – 2 uien – 1 aubergine – 1 rode paprika – 1 groene paprika – 1 gele paprika – 1 courgette – 2 vleestomaten – zout en peper – cayennepeper – 150 g boter – snufje rozemarijn – snufje tijm – 1/4 liter kippenbouillon