Ananas met vlees en pinda's

home > recepten-uit-thailand > Ananas met vlees en pinda's

Stamp de sjalotjes de pinda, de garnalen en de knoflook fijn
Plaats een wok op het vuur en bak in wat olie de gehakt lichtbruin.
Schep het gehakt eruit en doe wat nieuwe olie in de wok.
Verhit de olie en fruit knoflook en sjalot lichtbruin.
Voeg garnalen, gember, pinda’s, suiker, vis-sausen citroensap toe
Doe de gehakt erbij en meng alles goed door elkaar.
Maak de ananas schoon, Snijd het vruchtvlees in plakken.
Doe op elke plak wat van het gehakt-mengsel op. Schik mooi op een platte schaal.
Garneren met reepjes paprika.
Tip:
Probeer dit eens met Mangoplakken.





Ingrediënten voor 4 personen

Bijgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

125 g varkens gehakt
3 eetl. plantaardige olie
6 flinke teentjes knoflook
4 sjalotjes
1 eetl. gedroogde garnalen
1 stukje gember
2 eetl. pinda’s
1 eetl. suiker
1 eetl. vis-saus
1 theel. citroensap
1 ananas
1 klein gesneden rode paprika