Kokossoep met gerookte kip, voorgerecht

home > recepten-uit-thailand > Kokossoep met gerookte kip, voorgerecht

Doe de bouillon in een pan. Voeg het gepelde en gehalveerde teentje knoflook, de geschilde en grofgehakte gemberwortel, het gehalveerde en van de zaadjes ontdane pepertje en het in grove stukken gesneden citroengras toe. Breng aan de kook en laat ca. 30 minuten trekken. Zeef de bouillon en gooi de inhoud van de zeef weg. Breng de bouillon aan de kook met de kokosmelk of met de verbrokkelde santen en ¼ liter water. Roer tot de santen gesmolten is. Breng de soep pittig op smaak met wat zout en een paar druppels tabasco. Snijd de gerookte kipfilet schuin in dunne plakjes. Leg in ieder bord een paar plakjes kipfilet en schep er de hete soep over. Garneer met een paar plukjes koriander of peterselie.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 6 personen:
1,2 liter kippenbouillon – 1 teentje knoflook – 1 stukje gemberwortel van ca. 3 cm – 1 rrod Spaans pepertje – 1 steel citroengras (sereh) – 1 blikje kokosmelk (ca. 400 g) of 150 g santen – zout – tabasco – 1 gerookte kipfilet – een paar takjes verse koriander of peterselie