Pad Thai Thaise Noodles

home > recepten-uit-thailand > Pad Thai Thaise Noodles

Doe olijfolie in de wok en zet deze op hoog vuur, voeg zodra de olie warm is de knoflook toe. Zodra je de knoflook ruikt (20 sec.) voeg je de tofu en/of de garnalen toe. Roer dit om en voeg de fijngestampte chili’s, de suiker en de vissaus toe. Bak dit een paar minuten, blijf roeren. Zodra de tofu een bruin kleurtje krijgt voeg je de noodles toe, blijf roeren. Zodra de noodles warm zijn schuif je alles aan de kant en klop je het eitje los aan de vrijgekomen kant in de pan (maak er roerei van). Zodra de ei gestold is roer je alles door elkaar. Voeg dan de groenten toe en laat dit een paar minuten bakken, blijf regelmatig roeren. Zodra de groenten beetgaar zijn voeg je de pinda’s toe. Voeg dan naar smaak vissaus en limoensap toe en serveer warm in een kom en met eetstokjes.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht, vegetarisch

Ingrediënten voor 1 persoon:

noodles (makkelijkst is ‘kant-en-klaar’ bij Albert Heijn
half blok tofu, in kleine blokjes
(en/of jumbogarnalen)
halve inhoud zak Thaise roerbakgroenten
1 teentje knoflook, zeer klein gesneden
1 ei
handje ongezouten pinda’s, beetje gestampt
2 eetl. Thaise vissaus
1 eetl. suiker (liefst palmsuiker)
3 gedroogde chilipepers, fijngestampt
limoensap