Thais kalfslapje met Thaise rijst in tuinkruiden

home > recepten-uit-thailand > Thais kalfslapje met Thaise rijst in tuinkruiden

Bij voorkeur in een wok met anti-aanbaklaag.
Snij het vlees in blokjes of reepjes en rol ze in de bloem.
Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn, samen met de sambal.
Verhit de helft van de olie in de wok en roerbak de knoflook en de sambal op een hoog vuur, gedurende 1 minuut.
Voeg eventueel water toe als het te droog is.
Voeg de basilicum en een snuifje zout toe. En schep het mengsel uit de wok.
Verhit de rest van de olie en roerbak hier de stukjes vlees in op een hoog vuur.(1 à 2 minuten)
Snij de prei in kleine ringen en voeg samen met de snijboontjes toe.
Roerbak dit nog eens 5 minuten.
Roer het citroensap (of appelsiensap), het knoflookmengsel en de kokosmelk erdoor en laat nog eens 2 minuten pruttelen.
Breng op smaak met peper en zout.
Opdienen met Thaise gekookte rijst.

Tip:
Je kan ook blokjes gekookte aardappelen mee-roer-bakken.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 2 personen:

2 kalfslapjes
1 koffielepel zonnebloem olie
400 g snijboontjes
2 stukken prei (wit)
1 eetl. citroensap (of appelsiensap)
1 dl kokosmelk
1 koffielepel sambal
2 tenen knoflook
1 soeplepel basilicum
peper, zout
1 eetl. bloem