Kaas-gehaktballetjes in *rijsttimbaal

home > rijst-recepten > Kaas-gehaktballetjes in *rijsttimbaal

Verhit in een braadpan 25 g boter en bak de ui zachtjes 3 minuten.
Voeg 1/3 deel van het gehakt toe en bak het rul.
Bak de oesterzwammen ± 3 minuten mee.
Verkruimel het bouillontablet erboven en roer er de rijst en de doperwten door.
Voeg 6 dl water toe en breng het al roerend aan de kook.
Kook het rijstmengsel met het deksel op de pan in ± 20 minuten zachtjes gaar.
Doe intussen de rest van het gehakt in een kom en wrijf de beschuiten
erboven fijn.
Voeg de eierdooier, 25 g Parmezaanse kaas, de oregano, zout en peper toe,
meng alles goed door elkaar en vorm hiervan kleine balletjes.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in ñ
10 minuten rondom bruin en gaar.
Vet een gladde vorm (inh. 2 liter) in en bestrooi hem met de rest van de kaas.
Schep het rijstmengsel erin en druk het stevig aan.
Leg een platte schaal op de vorm, keer ze samen en schud de *rijsttimbaal
voorzichtig uit de vorm.
Schep de gehaktballetjes ernaast.
*rijsttimbaal, vorm die het model heeft van een beker, om de rijst in te doen.





Ingrediënten voor 4 personen

50 g boter
1 grote fijngesnipperde ui
400 g rundergehakt
100 g oesterzwammen in repen
1 vleesbouillontablet
300 g droogkokende rijst
300 g diepvriesdoperwten
2 beschuiten
1 eierdooier
40 g Parmezaanse kaas
1 theelepel oregano
zout, peper