Paprika-rijstschotel met fricandeau

home > rijst-recepten > Paprika-rijstschotel met fricandeau

Pel en snipper de ui.
Snijd de paprika in stukjes.
Snijd het vlees in reepjes en bestrooi ze met zout, peper en paprikapoeder.
Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in 5 minuten rondom bruin.
Voeg de ui toe en bak die 2 minuten mee.
Schep er de rauwe rijst door en bak die 1 minuut mee.
Voeg de paprika, het bouillontablet en ½ liter heet water toe en roer goed
door elkaar.
Kook het rijstmengsel met het deksel op de pan in 25 minuten zachtjes gaar.
Schep er de tomatenketchup door en breng op smaak met zout en peper.





Ingrediënten voor 4 personen

1 ui
1 rode en 1 groene paprika
300 g varkensfricandeau
zout, peper
2 theelepels paprikapoeder
1½ eetlepel olie
250 g droogkokende rijst
1 bouillontablet
2 eetlepels tomatenketchup