Rijst met garnalen en krab

home > rijst-recepten > Rijst met garnalen en krab

Kook de rijst en laat hem afkoelen.
Week de boemboe ± 10 minuten in 3/4 dl heet water.
Snijd de bosuitjes in stukjes.
Snijd de peper in reepjes.
Giet de krab af en haal het krabvlees uit elkaar.
Verhit de olie in een pan en fruit de boemboe even aan.
Bak de bosui, de peper en de spitskool ± 2 minuten mee.
Schep de rijst en de krab erdoor en bak alles bruin.
Voeg de garnalen, de gembersiroop en ketjap toe.





Ingrediënten voor 4 personen

200 g rijst
½ zakje boemboe nasi goreng
3 bosuitjes
1 kleine rode Spaanse peper
1 blikje krab (netto 185 g)
2 eetlepels olie
250 g panklare spitskool
150 g Noorse garnalen
1 eetlepel gembersiroop
ketjap