Rijst met kippenlever en studentenhaver

home > rijst-recepten > Rijst met kippenlever en studentenhaver

KRijst koken:
Breng ½ liter water met zout aan de kook en strooi er 250 g rijst in.
(Gebruikt u snelkookrijst, volg dan de aanwijzigingen op de verpakking).
Laat het water weer aan de kook komen en roer de rijst een keer om.
Leg het deksel op de pan en laat de rijst op laag vuur in ± 20 minuten
gaar worden tot er gaatjes in de rijst vallen.
Laat de rijst eventueel op een plaatje verder droog stomen.
Kook 250 g rijst met zout op de hierboven aangegeven wijze.
Neem 150 g studentenhaver en hak de grote noten iets kleiner.
Bak op matig vuur 250 g kippenlevers in 100 g boter in 15 minuten gaar en
voeg de laatste 5 minuten de studentenhaver toe.
Schep de gare rijst in een schaal en leg daarop een rand van kippenlever met
studentenhaver.





Ingrediënten voor 4 personen

250 g rijst
150 g studentenhaver
250 g kippenlevers, 100 g boter