Rijst met pinda's en kokos

home > rijst-recepten > Rijst met pinda's en kokos

Snijd de prei in zeer smalle ringen en hak de rode peper en de knoflook fijn.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en bak de prei met de rode peper,
de knoflook en het kerriepoeder hierin op hoog vuur 2 minuten.
Verhit de rest van de olie in een andere pan en bak de pinda’s met de kokos
hierin omscheppend 2 minuten op matig vuur.
Meng de gare rijst met het preimengsel en het kokosmengsel en roer de
selderij erdoor.





Ingrediënten voor 4 personen

1 prei
1/2 rode peper
1 teentje knoflook
200 g langkorrelrijst
3 eetlepels slaolie
2 theelepels kerriepoeder
75 g ongezouten pinda’s
4 eetlepels geraspte kokos
2 eetlepels fijngehakte selderijblad of koriander