Rijst met vlees en champignons

home > rijst-recepten > Rijst met vlees en champignons

Vermeng het varkensvlees en de kip met de sojasaus en wat peper en laat dit
± 20 minuten marineren.
Kook de rijst gaar.
Verhit de olie in een wok en bak hierin de ui 2 minuten.
Voeg het vlees met de marinade toe en bak alles al omscheppend ñ 6 minuten.
Voeg de plakjes champignon toe en bak die ca 2-3 minuten mee.
Roer de gare rijst door het vleesmengsel en laat het geheel al omscheppend
door en door warm worden.
Klop de eieren in een kom los.
Roer de eieren door het gerecht en laat ze al omroerend stollen.
Breng het gerecht tenslotte op smaak met peper en zout.





Ingrediënten voor 4 personen

200 g magere varkenslappen in dobbelsteentjes
200 g kipfilet in dobbelsteentjes
3 eetlepels sojasaus of ketjap
zout, peper
250 g rijst
2 eetlepels pinda-olie
1 gepelde en kleingesneden ui
150 g schoongeveegde en in plakjes gesneden champignons
2-3 eieren (afhankelijk van persoonlijke smaak)