Saffraanrisotto met kip en broccoli

home > rijst-recepten > Saffraanrisotto met kip en broccoli

Snipper de ui en de knoflook en fruit ze in de olie in een ruime pan
goudgeel.
Voeg de rijst en de boter toe en bak ze omscheppend 2 minuten, zodat de
rijst glazig wordt.
Schenk de wijn erbij en blijf roeren tot al het vocht is verdampt.
Voeg dan 1/4 van de bouillon toe, doe de saffraan erbij en blijf regelmatig
roeren tot alle vocht is opgenomen.
Voeg vervolgens weer wat bouillon toe, roer en ga zo door tot alle bouillon
op is; dit duurt ± 20 minuten. De risotto moet een beetje vochtig zijn.
Snijd de kipfilet in blokjes, kruid ze en bak ze in de boter rondom bruin
en gaar.
Kook de broccoli beetgaar en roer die door de risotto.
Schep de risotto op de borden en leg de kaas erop.
Saffraan is de kostbaarste specerij ter wereld. Nog duurder dan goud. De
dunne, oranjerode draadjes zijn de stampers van de saffraankrokus. De
bloemen worden met de hand geplukt en de stampers worden één voor één uit de
bloemen getrokken.
Saffraan heeft een heel sterk aroma. Vaak is een snufje al genoeg om aan een
gerecht een bijzondere smaak en een mooie goudgele kleur te geven.





Ingrediënten voor 4 personen

1 ui
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
400 g risotto-rijst (Arborio)
2 eetlepels boter
1 borrelglas droge witte wijn
1 liter kippenbouillon
een paar draadjes saffraan of een mespunt saffraanpoeder
400 g kipfilet
zout, peper
2 eetlepels boter
200 g broccoliroosjes
100 g versgeschaafde Parmezaanse kaas