Spitskoolrolletjes met rijst en gehakt

home > rijst-recepten > Spitskoolrolletjes met rijst en gehakt

Snijd de harde stronk van de kool wigvormig weg.
Neem 12 mooie bladeren van de kool en kook die ± 2 minuten in een pan met
ruim kokend water tot ze soepel zijn.
Laat de bladeren in een vergiet goed uitlekken.
Snijd de rest van de kool in dunne reepjes.
Pel en snipper de ui.
Pers de citroen uit.
Breng 1/2 liter water met het citroensap aan de kook en los daarin al
roerend het bouillontablet op.
Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en bak het gehakt rul.
Bak de ui ± 2 minuten mee en pers de tenen knoflook erboven uit.
Schep de oregano, het paprikapoeder en de rijst erdoor.
Voeg 3 dl bouillon toe en kook de rijst in ± 20 minuten gaar.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel het rijstmengsel over de koolbladeren.
Vouw de zijkanten van de bladeren over de vulling en rol ze stevig op.
Leg de koolreepjes in een braadpan en leg de koolrolletjes erop.
Schenk de rest van de bouillon en de rest van de olijfolie erover.
Leg het deksel op de pan en smoor de koolrolletjes in ± 30 minuten zachtjes gaar.





Ingrediënten voor 4 personen

1 grote spitskool
1 ui
1 grote citroen
1 vleesbouillontablet
4 eetlepels olijfolie
200 g rundergehakt
2 tenen knoflook
2 theelepels oregano
1 theelepel paprikapoeder
200 g rijst
zout, peper