Vruchtenrijst

home > rijst-recepten > Vruchtenrijst

Snipper de uien en fruit ze met de kerrie.
Bak de rijst even mee.
Schil de appels, snijd ze in stukjes en voeg ze bij de rijst.
Pers de sinaasappels, voeg er het appelsap en de ketchup bij en vul met
water aan tot 9 dl.
Schenk het mengsel over de rijst en breng het aan de kook.
Schep het bouillonblokje en de rozijnen erdoor en laat 30 minuten koken.
Doe er de in stukken gesneden paprika bij en kook ze 10 minuten mee.
Schep er dan de pinda’s door en warm alles nog even door.
Breng het gerecht zo nodig verder op smaak met peper en/of sambal.





Ingrediënten voor 4 personen

2 uien
4 appels
300 g zilvervliesrijst
4 sinaasappels
3 dl appelsap
1 dl tomatenketchup
1 bouillonblokje
100 g rozijnen
3 paprika’s
200 g pinda’s
kerriepoeder
peper
sambal