3 x rijst met een smaakje

home > rijsttafels > 3 x rijst met een smaakje

Bij de Thaise rijsttafel worden 3 soorten gekruide rijst gegeven:

komijnrijst
Witte rijst koken met 2 eetlepels gekneusde komijn zaadjes. Voor serveren 2 in dunne ringen gesneden lente-uitjes door de rijst roeren.

kokosrijst
Witte rijst koken met 3 eetlepels geraspte, gedroogde kokos en 2 in ringen gesneden rode chilipepers.

korianderrijst
Witte rijst koken met 1 eetlepel geraspte limoen schil. Voor serveren 2-3 eetlepels fijngesneden koriander door de rijst roeren.

Serveer de rijst eens op een originele manier in een gevouwen bananenblad of in halve kokosnoten.

wijnen bij de Thaise rijsttafel
In Thailand drinkt men meestal water, thee of, als het feest is, Thaise whisky bij de maaltijd gedronken. Ook wijn past uitstekend bij Thaise gerechten. Kruidige wijnen uit de Franse Elzas, Pinot Gris en Gewürztraminer bijvoorbeeld. Pinot Noir smaakt heerlijk bij gerechten met koriander. Ook lekker fris bij de rijsttafel smaakt de Savignon blanc, uit Australië of Nieuw-Zeeland.





Ingrediënten voor 4 personen