Balinese vruchtensalade

home > rijsttafels > Balinese vruchtensalade

Halveer de ananas overlangs en snijd door het bladrozet heen. Snijd het vruchtvlees los van de schubbige schil en verdeel het in blokjes. Verwijder daarbij de oneetbare harde kern. Leg beide ananashelften terzijde voor het serveren. Schil of trek het velletje van de mango en snijd het vruchtvlees in kleine schijven. Snijd hiertoe rondom de grote pit. Haal met een dunschiller overlangs het velletje van de papaja eraf. Halveer de vrucht en neem de pit met een lepel eruit. Verdeel het vruchtvlees vervolgens in schijven. Snijd de blimbings overdwars in dunne stervormige schijven. Pel de bananen en snijd ze in schijven van ca. 1/2 cm dik.
Vermeng alle vruchtenpartjes in een grote schaal met elkaar. Bedruppel met citroensap en doe alles over in de ananashelften.

Opmerking: exotische vruchten mogen niet in de koelkast worden bewaard, omdat ze dan in kwaliteit achteruitgaan. Ze zijn namelijk slecht bestand tegen lage temperaturen.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 6 personen:
1 grote ananas – 1 rijpe mango – 1 stevige rijpe papaja – 2 rijpe blimbings (stervruchten) – 3 bananen – 250 g lychees (eventueel uit blik) – sap van 1 citroen