Garnalen en erwtjes uit Peking

home > rijsttafels > Garnalen en erwtjes uit Peking

Kijk de garnalen op resterende sprieten en harde stukjes na. Spoel ze in een zeef af.
Roer het eiwit los en schep de garnalen erdoor. Voeg 1 eetlepel sojasaus en de peper toe en roer de garnalen in dezelfde richting erdoor. Zeef de maïzena erover en roer weer even. Laat 15 minuten staan.
Maak de sliertsjalotten schoon en snipper het groen en wit apart. Schil de gemberwortel en hak of rasp de gewenste hoeveelheid (ca. 1-2 theelepels). Verhit een wok eerst 10 seconden op hoog vuur. Laat de olie langs de randen uitvloeien en roerbak het wit van de sjalot en gember 1/2 minuut. Doe de garnalen erbij, roerbak ze 1 minuut. Voeg 1 eetlepel sojasaus en de bouillon toe, roer even door.
Voeg de erwtjes en bamboeloten toe. Laat het geheel 5 minuten afgedekt zacht stoven.
Garneer met de fijngesneden Spaanse peper en het groen van de sjalot.





Ingrediënten voor 4 personen

400 g gepelde garnalen – 1 eiwit – 2 eetlepels lichte sojasaus – 1/2 theelepel witte peper – 1 theelepel maïzena – 4 sliertsjalotten of voorjaarsuien – stukje gemberwortel – 3 eetlepels zonnebloem- of maïsolie – 3 eetlepels vis- of kippenbouillon (van tablet mag) – ca. 300 g fijne doperwtjes (diepvries) – ca. 300 g jonge bamboeloten (uit blik) – 1 rode Spaanse peper