Garnalenballetjes met verse gember

home > rijsttafels > Garnalenballetjes met verse gember

Wrijf de gemberwortel en de knoflook in een vijzel fijn. Maal of hak de garnalen zeer fijn. Voeg de gember-knoflookpasta, de lente-uitjes, een mespunt peper, de vissaus, de suiker en de maïzena toe en meng alles goed door elkaar. Voeg het eiwit toe en kneed alles tot een homogene massa.
Vorm van het mengsel 12 balletjes en bak ze in de olie in ca. 5 minuten gaar. Dip de balletjes aan tafel in de pindasaus.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen:
stukje (10 g) verse gemberwortel – 1 teentje knoflook – 250 g grote, gepelde garnalen – 2 lente-uitjes – peper – 1 eetlepel Vietnamese vissaus (nuoc mam) – 1 theelepel bruine basterdsuiker – 2 theelepels maïzena – 2 eetlepels losgeklopt eiwit – 3 eetlepels arachideolie – Vietnamese pindasaus (zie recept van ‘slarolletjes…’ bij deze rijsttafel)