Gekruide gehaktballetjes met kokos

home > rijsttafels > Gekruide gehaktballetjes met kokos

Vermeng het gehakt met de kokos. Snipper de sjalotjes en de knoflook. Doe ze met het ei, het laospoeder, de ketoembar, de djinten, wat zout en de sambal bij het gehakt. Meng alles goed en rol er balletjes van met een doorsnede van ca. 4 cm. Laat de balletjes afgedekt ca. 1 uur in de koelkast rusten.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in ca. 6 minuten rondom bruin en gaar.





Ingrediënten voor 4 personen

200 g half-om-half gehakt – 50 g geraspte kokos – 2 sjalotjes – 2 teentjes knoflook – 1 ei – 1 theelepel laospoeder – 1 theelepel ketoembar (koriander) – 1/2 theelepel djinten (komijn) – zout – 1 theelepel sambal oelek – 4 eetlepels plantaardige olie