Groenten uit de wok

home > rijsttafels > Groenten uit de wok

Aubergines in vieren snijden (Thaise aubergines heel laten) en in ruim kokend water met zout ca. 3 minuten koken. Aubergine laten uitlekken, iets laten afkoelen en in blokjes snijden. Bamboescheuten in stukjes snijden.
In wok olie verhitten. Aubergine en peultjes hierin ca. 3 minuten roerbakken. Sjalot, knoflook, gember en chilipepers ca. 3 minuten meebakken. Bamboescheuten en oesterzwammen toevoegen en nog ca. 4 minuten bakken. Gerecht met vissaus op smaak brengen.
Voor serveren lente-uitjes erdoor scheppen.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen:
1 grote aubergine, of 6 kleine Thaise aubergines – zout – 3 eetlepels olie – 200 g peultjes, in schuine repen – 2 sjalotjes, in dunne ringen – 2 teentjes knoflook, fijngesneden – 1 eetlepel geraspte gemberwortel – 2 rode chilipepers, in ringen – 1 blikje bamboescheuten – 75 g oesterzwammen, in reepjes – 1-2 eetlepels vissaus (nam pla) – 6 lente-uitjes, in ringetjes