Kip met kruidige kokossaus

home > rijsttafels > Kip met kruidige kokossaus

Koenjitwortel fijnstampen tot smeuïg mengsel (of van koenjitpoeder met beetje water smeuïg mengsel maken). Kip met koenjitmengsel inwrijven. Gember, sjalot, sereh, chilipepers en laos fijnstampen of pureren.
Olie verhitten en kruidenmengsel hierin 5 minuten zachtjes bakken. Kip toevoegen en onder regelmatig omscheppen 5-8 minuten meebakken tot kip met kruidenmengsel omgeven is. Kokosmelk, pandanblad en zout toevoegen en mengsel onder roeren aan de kook brengen. Kip in open pan 30-45 minuten laten sudderen tot kip gaar is en kokosvocht goed ingekookt is.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen:
1 cm verse koenjitwortel of 1 1/2 theelepel koenjitpoeder – 1 kip van ca. 1200 g, in 12 stukken – 5 cm verse gemberwortel – 16 sjalotjes – 2 teentjes knoflook – 3 stengels sereh – 6-8 verse rode chilipepers – 2 schijfjes laoswortel – 3 eetlepels olie – 7 1/2 dl kokosmelk – 1 pandanblad – zout