Kruidig gebakken noedels

home > rijsttafels > Kruidig gebakken noedels

Noedels in kokend water ca. 7 minuten koken, met koud water afspoelen en laten uitlekken. Oesterzwammen in kokend water ca. 3 minuten koken, laten uitlekken en in lange repen snijden. Pijnboompitten in droge koekenpan lichtbruin roosteren.
Tartaar en oesterzwammen mengen met 2 eetlepels sojasaus, 1/2 eetlepel suiker, 1/2 eetlepel knoflook, sesamzaad en sesamolie. Tartaarmengsel in koekenpan in 1 eetlepel sojaolie in ca. 5 minuten rul en lichtbruin bakken en apart zetten. Paprika, wortel en ui in 1 eetlepel olie ca. 5 minuten bakken, daarna apart zetten.
3 eetlepels sojaolie in pan verhitten, noedels hierin ca. 3 minuten bakken. Rest van ingrediënten (behalve pijnboompitten) toevoegen. Alles al omscheppend goed verwarmen.
Van eidooier en eiwit afzonderlijk elk in 1/2 eetlepel sojaolie omeletje bakken. Omeletjes in dunne reepjes snijden en noedelgerecht hiermee garneren. Met pijnboompitten bestrooien.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 6 personen:
200 g vermicelli-noedels (sweet potato starch noodle) – 3 oesterzwammen – 1 eetlepel pijnboompitten – 150 g rundertartaar – 4 eetlepels sojasaus – 1 eetlepel suiker – 1 eetlepel fijngesneden knoflook – 1 eetlepel geroosterd sesamzaad – 1 eetlepel sesamolie – 1 groene paprika, in 5 cm lange dunne reepjes – 2 eetlepels dunne ringen lente-ui – 6 eetlepels sojaolie – 1 ei, gesplitst