Roergebakken zuur rundvlees met lente-uitjes

home > rijsttafels > Roergebakken zuur rundvlees met lente-uitjes

Snijd de biefstuk in reepjes van 1/2 cm dikte. Leg ze in een schaal. Hak 1 lente- uitje fijn, snijd de andere diagonaal in stukjes. Hak de gemberwortel en knoflook fijn. Voeg aan het vlees het fijngehakte lente-uitje, de gemberwortel, de knoflook, het vijfkruidenpoeder, de vissaus, de rijstwijn, de rijstazijn, de basterdsuiker, een snufje zout en een snufje peper toe. Meng alles goed door elkaar en laat de smaken van de verschillende ingrediënten een half uurtje in het vlees trekken.
Snijd de worteltjes diagonaal in dunne plakjes en de champignons in vieren.
Verhit een scheutje arachideolie in een grote wok op een hoog vuur en roerbak hierin de stukjes lente-ui en wortel 3 minuten. Voeg de champignons toe en roerbak ze 1 minuut mee. Schep de groenten uit de pan. Laat de wok weer heel heet worden. Voeg eventueel nog een scheutje olie toe en roerbak, als deze heel heet is het vlees gedurende 3 minuten. Voeg de groenten weer toe en roerbak ze 1 minuut mee.
Voeg pas aan tafel wat rode-peperpasta en korianderblaadjes toe.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen:
300 g biefstuk – 1 bosje lente-uitjes – stukje (15 g) gemberwortel – 2 teentjes knoflook – mespunt Chinese vijfkruidenpoeder – 1/2 dl Vietnamese vissaus (nuoc mam) – 2 eetlepels rijstwijn of droge sherry – 2 eetlepels rijstazijn – 1 theelepel bruine basterdsuiker – zout en peper – 4 worteltjes – 8 champignons – arachideolie – rode-peperpasta (zie eerste recept van deze rijsttafel) – 1 klein schaaltje met verse korianderblaadjes