Rundvlees in rijstwijn

home > rijsttafels > Rundvlees in rijstwijn

Vlees, Japanse peer, mirin en suiker mengen en 1 nacht laten marineren. Walnoten 1 nacht in water laten weken, daarna bruine velletjes verwijderen.
Alle ingrediënten voor de saus mengen. In pan gemarineerd vlees en helft van saus op zacht vuur aan de kook brengen en zachtjes 2-3 uur laten koken. Rest van saus, dadels en walnoten toevoegen en gerecht nog 5-10 minuten verwarmen tot de saus mooi ingedikt is.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 6-8 personen:
1200 g rundvlees met bot, in stukken van 3 cm (zie opmerking bij recept rundvleessoep met rettich – 1/2 Japanse peer (toko), (of gewone appel), in reepjes – 4 eetlepels mirin (rijstwijn) – 3 eetlepels suiker – 5 walnoten, gepeld – 10 gedroogde dadels
Voor de saus: 8 eetlepels sojasaus – 2 eetlepels suiker – 2 eetlepels fijngesneden knoflook – 3 eetlepels lente-ui, in dunne ringen gesneden – 2 eetlepels geroosterd sesamzaad – 2 eetlepels sesamolie