Rundvleessoep met rettich

home > rijsttafels > Rundvleessoep met rettich

Vlees en rettich in ruim water in 2-3 uur gaar koken. Vlees en rettich uit pan scheppen. Kookvocht (soep) met zout en peper op smaak brengen. Noedels toevoegen en in 7-10 minuten gaar koken. Rettich in heel dunne plakjes snijden. Vlees in dunne stukjes snijden en mengen met rettich, knoflook, sojasaus, sesamzaad en sesamolie. Vleesmengsel door soep roeren, alles even goed doorwarmen en soep garneren met ringetjes lente-ui.

  • Opmerking: in Korea worden vaak stukken rundvlees met bot gebruikt. Dit zijn eigenlijk spareribs van rundvlees. U kunt de soep ook maken met riblappen, die u in blokjes snijdt.




Ingrediënten voor 4 personen

Voor 6-8 personen:
600 g rundvlees met bot *, in stukken van 3 cm – 200 g rettich, in stukken van 3 × 3 cm – 100 g vermicelli-noedels (sweet potato starch noodle) – zout en peper – 1 eetlepel fijngesneden knoflook – 1 eetlepel sojasaus – 1 eetlepel geroosterd sesamzaad – 1/2-1 eetlepel sesamolie – 1 lente-ui, in ringetjes gesneden