Saté met pindasaus

home > rijsttafels > Saté met pindasaus

Satéprikkers ca. 30 minuten in koud water weken.
Sereh en sjalotjes tot pasta wrijven of pureren. Koriander in droge koekenpan roosteren en vervolgens fijnwrijven. Koriander, sjalotmengsel, koenjit, zout, suiker en 1 eetlepel olie mengen. Kruidenmengsel en vlees mengen en minstens 2 uur laten intrekken. Aan elke prikker 3 of 4 stukjes vlees steken. Vlees met olie bestrijken en onder grill of op barbecue in 10-15 minuten gaar en bruin roosteren.
Serveren met pindasaus: de gedroogde chilipepers ca. 10 minuten in warm water weken en laten uitlekken. Chilipepers, sjalotjes, knoflook, kemirinoten en sereh fijnstampen of pureren. Olie in pan verhitten en kruidenmengsel hierin onder omscheppen ca. 5 minuten bakken. Kokosmelk toevoegen en saus op zacht vuur onder roeren aan de kook brengen. Tamarindepasta, water, bruine suiker, pindakaas en zout erdoor roeren en saus nog ca. 5 minuten laten sudderen. Saus eventueel iets verdunnen met water. Ananas heel fijn snijden of pureren en door saus roeren.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 6 personen:
voor de saté: 1 stengel sereh – 8 sjalotjes – 2 theelepels korianderzaadjes – 1/2 theelepel koenjitpoeder – zout – 2 theelepels bruine suiker – 4 eetlepels olie – 500 g mager varkensvlees, in stukjes van 2 × 1 cm
extra nodig: lange houten satéprikkers
voor de pindasaus: 8 gedroogde chilipepers – 8 sjalotjes – 1 teentje knoflook – 4 kemirinoten – 1 stengel sereh – 2 eetlepels olie – 2 1/2 dl kokosmelk – 2 theelepels tamarindepasta – 4 eetlepels water – 1 theelepel bruine suiker – zout naar smaak – 100 g pindakaas (of geroosterde gemalen pinda’s) – 100 g verse ananas