Singapore-noedels

home > rijsttafels > Singapore-noedels

Kruidenmengsel: chilipepers, sjalotjes, sereh en garnalenpasta fijnwrijven of pureren. Olie verhitten en daarin kruidenmengsel onder roeren 3-4 minuten verhitten. Sojabonen toevoegen en ca. 1 minuut meebakken. Zout en suiker toevoegen, en mengsel nog ca. 1 minuut verwarmen. Helft van gebakken kruidenmengsel in pan doen en kokosmelk toevoegen. Mengsel aan de kook brengen onder regelmatig roeren. Tamarinde erdoor roeren en kruidige kokosbouillon nog ca. 3 minuten verwarmen.
Noedels: eieren in ca. 7 minuten hardkoken. Rijstvermicelli ca. 1 minuut weken in kokend water. 5 eetlepels olie verhitten en tahoe hierin aan beide zijden lichtbruin bakken in 3-4 minuten. Tahoe op keukenpapier laten uitlekken en in reepjes snijden. Overgebleven helft van kruidenmengsel in 1 eetlepel olie 1 minuut bakken. Taugé toevoegen en ca. 1 minuut meebakken. 200 g garnalen en 2-3 eetlepels bieslook ca. 1/2 minuut meebakken. Rijstvermicelli toevoegen en onder omscheppen even meebakken.
Serveren in grote schaal en garneren met rest van garnalen, 1-2 eetlepels bieslook, eieren, tahoe en limoen. Kruidige kokosbouillon er apart bij serveren.
Aan tafel noedelmengsel over 6 kommen verdelen en naar smaak kokosbouillon erover schenken. De limoenpartjes worden erboven uitgeknepen. Serveer er ook een kommetje sambal oelek bij.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 6 personen:
voor de noedels: 3 eieren – 500 g dunne Chinese rijstvermicelli – 6 eetlepels olie – 300 g tahoe, in 3 plakken – 500 g taugé – 375 g gekookte garnalen, gepeld – 4 eetlepels fijngesneden Chinese bieslook – 6-8 kleine Chinese limoenen, of 2 gewone limoenen, in partjes – sambal oelek
voor het kruidenmengsel: 10 gedroogde rode chilipepers – 12 kleine sjalotjes – 1 stengel sereh – 1 theelepel gedroogde garnalenpasta (trassi) – 3 eetlepels olie – 2 eetlepels gezouten zwarte sojabonen – zout – 1 eetlepel suiker – 1 1/4 liter kokosmelk – 1 eetlepel tamarindepasta