Sla-envelopjes met pittige vleesreepjes

home > rijsttafels > Sla-envelopjes met pittige vleesreepjes

Vlees mengen met suiker en mirin en ca. 30 minuten laten marineren.
Alle ingrediënten voor saus mengen. Saus en vlees mengen en nogmaals 3 uur laten marineren.
1 eetlepel sojaolie verhitten en 1/3 deel van het vlees met saus hierin in 5-10 minuten bruin en gaar bakken. Vlees warm houden. Rest van vlees met saus op zelfde manier bakken (niet teveel vlees tegelijk bakken, anders komt er teveel vocht vrij). Gerecht serveren met rijst. Blaadjes sla er apart bijgeven.





Ingrediënten voor 4 personen

Op z’n Koreaans eten: dit gebakken rundvleesgerecht wordt als volgt gegeten: pak een blaadje sla, schep hier wat rijst en wat gebakken rundvlees in, vouw het slablaadje iets dicht en eet het samen.

Voor 6-8 personen: 600 g entrecote, in hele dunne reepjes – 1 eetlepel suiker – 2 eetlepels mirin (rijstwijn) – 3 eetlepels sojaolie – blaadjes sla (van kropsla)
saus: 5 eetlepels sojasaus – 1 1/2 eetlepel suiker – 2 teentjes fijngesneden knoflook – 2 eetlepels in dunne ringen gesneden lente-ui – 1/2 eetlepel geroosterd sesamzaad – peper – 2 eetlepels sesamolie