Traditionele miesoep

home > rijsttafels > Traditionele miesoep

Snijd 2 lente-uitjes in stukjes (ook het groen). Schil de gemberwortel.
Zet de mergpijpjes en de poelet met 2 lente-uitjes, de gemberwortel en de peperkorrels op in 1 1/4 liter koud water. Leg een deksel half op de pan, breng het geheel aan de kook en laat de bouillon 4 uur zachtjes trekken. Zeef de bouillon door een vochtige doek die in een zeef is gelegd. Breng de bouillon op smaak met zout en Vietnamese vissaus. Trek met twee vorken de poelet uit elkaar tot draadjes. Snijd de rest van de lente-uitjes diagonaal in ringen.
Kook de taugé 1 minuut in kokend water. Leg de mihoen in kokend water en laat deze in een paar minuten zacht worden.
Verdeel de mihoen, het draadjesvlees, de lente-uitjes en de taugé over 4 soepkommen en schep de bouillon erover. Voeg aan tafel naar smaak Vietnamese vissaus, rode-peperpasta en koriander toe.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen:
1 bosje lente-uitjes – stukje gemberwortel (25 g) – 500 g rundermergpijpjes – 250 g runderpoelet – 10 zwarte peperkorrels – zout – Vietnamese vissaus (nuoc mam) – 150 g taugé – 150 g mihoen – rode-peperpasta (zie recept bij deze rijsttafel) – 1 klein schaaltje met korianderblaadjes