Wantansoep

home > rijsttafels > Wantansoep

Leg de wantanvelletjes op een gelijkmatig met bloem bestoven ondergrond. Breng intussen in een ruime pan de bouillon aan de kook. Doe het gehakt in een kom. Snijd de kipfilet zeer fijn, of maal het vlees in een blender. Vermeng dit met het gehakt.
Maak de sliertsjalotten schoon. Snipper het wit en snijd het groen in ringetjes. Vermeng het wit van de sjalotten met de gekookte rijst en het gehakt. Schep 1 volle theelepel van dit mengsel op elk wantanvel.
Klop het eiwit los. Vorm elk vel tot een buideltje en plak eventuele losse randen met het eiwit dicht.
Blancheer de gewassen paksoi in de hete bouillon en schep de blaadjes er na 2 minuten uit. Leg ze apart.
Doe de wantans voorzichtig in de bouillon en laat ze in ca. 8 minuten op laag vuur gaar worden. Let op dat ze niet uiteenvallen.
Voeg de paksoi er in de laatste minuut weer aan toe en breng de wantansoep op smaak met sojasaus, zout, peper en suiker.
Voeg de uitgelekte strochampignons toe en schep de soep snel maar voorzichtig in warme kommen. Serveer direct, anders vallen de wantans uiteen. Bestrooi tot slot met de ringetjes groene sliertsjalot.

tip: u kunt de strochampignons eventueel vervangen door gewone champignons en de paksoi door bladspinazie.





Ingrediënten voor 4 personen

25 wantanvelletjes, vers of diepvries – 1-2 eetlepels rijstebloem – 1,2 liter kippenbouillon (van tablet mag) – 150 g kalfsgehakt – 150 g kipfilet – 2-3 sliertsjalotten of voorjaarsuien – 2 eetlepels gekookte snelkookrijst – 1 eiwit – 100 g paksoi – 1 eetlepel lichte sojasaus – 1 theelepel zout – 1 theelepel versgemalen witte peper – snuf suiker – 150 g strochampignons (uit blik)