Witte rijst en gekruide rijst

home > rijsttafels > Witte rijst en gekruide rijst

Ook in Korea is rijst de basis voor de rijsttafel. U maakt een grote kom gewone gekookte witte rijst, die in het midden op tafel komt te staan. De overige gerechten serveert u tegelijkertijd, op de bananenbeignets na. Houd de gerechten warm op rechauds.

U kunt ook 2 kommen rijst op tafel zetten: een met gewone rijst en een met gekruide rijst die u als volgt maakt:

30 g boter – 2 uien, fijngesneden – 3 kruidnagels – 300-350 g langkorrelrijst – 8 dl kippenbouillon (van tablet mag) – 1 steranijs – 6 kardemompitten – 1 kaneelstokje – zout en peper

Boter verhitten en ui en kruidnagel hierin ca. 5 minuten bakken. Rijst toevoegen en 5 minuten meebakken. Bouillon, steranijs, kardemom, kaneel, zout en peper toevoegen en mengsel aan de kook brengen. Rijst afgedekt op zacht vuur 20-25 minuten laten koken tot vocht is opgenomen.





Ingrediënten voor 4 personen